۱۳۸۹ مرداد ۱۳, چهارشنبه

به مناسبت ماه مبارك رمضان


الحَمْدُ لِلهِِ رَبِّ العَالمِينْ، وَالصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ عَلىَ نَبِينّا مُحَمّدٍ ­­المَبعٌوثُ رَحْمَة لِلعَالمِين، وَعَلى آلِهِ وَأصْحَابهِ وَمَنْ دَعَا بِدَعْوَتِهِ إلىَ يوْمِ الدِّين. أمّا بعد:
(يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آَمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ) [البقرة/183]
«اي‌ مؤمنان‌! بر شما روزه‌ فرض‌ گردانيده‌ شد همان‌گونه‌ كه‌ بر آنان‌ كه‌ پيش‌ از شما بودند، فرض‌ شده‌ بود باشد كه‌ به‌ تقوي‌ گراييد»
همچنين‌ روزه‌ از ابعاد و جنبه‌هاي‌ گوناگوني ‌پديدآورنده‌ تقوى‌ است، كه‌ مهم‌ترين‌ اين‌ ابعاد عبارتند از:
1- روزه، نفس‌ انسان‌ را در آشكار و نهان‌ بر خشيت‌ و بيم‌ از الله متعال ‌تربيت‌ مي‌كند زيرا جز پروردگار بزرگ، هيچ‌ كس‌ ديگري‌ ناظر و مراقب‌ شخص‌روزه‌دار نيست‌ و اين‌ از بزرگترين‌ فوايد روحي‌ روزه‌ مي‌باشد.
2- روزه، از حدت‌ و غليان‌ شهوت‌ مي‌كاهد، چنان‌كه‌ در حديث‌ شريف‌ آمده‌است: «الصوم‌ جنه‌«يعني: روزه‌ سپر نگه‌دارنده‌اي‌ از آلودگي‌ به‌ شهوات‌ وارتكاب‌ گناهان‌ است‌.
3- روزه، احساس‌ شفقت‌ و رحمت‌ به‌ همنوع‌ را در انسان‌ بيدار مي‌سازد.
4- روزه، تحقق‌بخش‌ معناي‌ برابري‌ ميان‌ توانگران‌ و فقرا و اشراف‌ و عوام ‌است‌ و اين‌ از فوايد اجتماعي‌ روزه‌ مي‌باشد.
5- روزه، انسان‌ را به‌ نظم‌ و برنامه‌ريزي‌ و مهار نمودن‌ اراده‌ عادت‌ مي‌دهد.
6- روزه، بنيه‌ جسمي‌ را تجديد نموده، سلامتي‌ و نيروي‌ حافظه‌ را تقويت‌ و بدن‌ را از رسوبها و تخميرات‌ زيانبخش‌ مي‌رهاند، چنان‌كه‌ اين‌ معني‌ و بيش‌ از آن‌ نيز در اين‌ حديث‌ شريف‌ آمده‌ است: «صوموا تصحوا: روزه‌ بگيريد تا تندرست‌شويد».
برادران و خواهران مسلمان!
بدون شك اين ماه يكي از آن نعمتهايي است كه خداوند جل جلاله به وسيله آن بر بندگانش منت نهاده چيزي كه آن را علامت و نشانه خيرها و فرصتي براي انجام عمل صالح قرار داده است نعمتي كه از گذشته تا به حال و به طور مستمر ادامه خواهد داشت. در اين ماه خداوند متعال قرآن را كه براي مردم هدايت و دليل روشن و وسيله تشخيص حق از باطل است را نازل كرده است.
غزوه بدر كبري كه خداوند به سبب آن اسلام و اهلش را عزت و شرك و اهلش را ذليل كرد و نامش را يوم الفرقان نهاد در اين ماه روي داد.
در اين ماه فتح بزرگي كه به وسيله آن خانه خداوند جل جلاله از لوث وجود بتها پاك شد و مردم گروه گروه بعد از آن به دين خداوند وارد شدند تحقق يافت. در اين ماه پنج ويژگي به امت محمد اهداء گرديد چيزي كه قبل از آن به هيچ امتي داده نشده بود.
بزرگترين نفعي كه انسان مي تواند در اين ماه كريم به دست بياورد توبه و بازگشت به سوي پروردگار و محاسبه نفس است.
درب توبه باز است و عطاي الهي در دسترس و فضل و بزرگواري اش هر صبح و شام در برابر ماست؛ اما كجاست آن بازگشته و كجاست آن خواهان مغفرت الهي؟
دوستان عزيز!
سايت عقيده افتخار دارد كه مجموعه كتابهاى مفيدى را دربارۀ این ماه پر فیض و برکت و احكام روزه خدمت شما عزیزان معرفى نماید که در بخش فقه و احکام كتابخانه عقيده نشر گردیده است امیدواریم این ماه، ماه رحمت و مغفرت و رهایی از آتش جهنم برای همۀ مسلمانان باشد.


رمضان مبارک و فضایل آن
ماه مبارک رمضان شاهراه رستگاری
فقط برای جوانان در رمضان
باطل کننده‌های معاصر روزه
حکمت و فقه روزه
روزه سپر پارسایان
فقه روزه
روزه - فضائل، فوائد، احکام و آداب
ماهنامه الکترونیک سایت نوار اسلام شماره 12 اول رمضان
منبع: کتابخانه عقیده

هیچ نظری موجود نیست: