۱۳۸۹ مرداد ۱۱, دوشنبه

کنفرانس اتحادیه جهان اسلام در مکه مکرمه


سنى نيوز: به گزارش خبرنگار سنی نیوز در مکه مکرمه: شرکت کننده گان کنفرانس اتحادیه جهان اسلام (رابطه عالم اسلامی) زیر عنوان " اتحادیه جهان اسلام حال و نگاه به آینده" چهار جلسه کار را روز گذشته در مقر اتحادیه جهان اسلام در مکه مکرمه با حضور مفتی بزرگ عربستان سعودی شیخ عبدالعزیر بن عبدالله آل شیخ رئیس مجلس مؤسسان رابطه، و دبیرکل اتحادیه جهان اسلام جناب دکتر عبدالله بن عبدالمحسن الترکی برگزار نمودند.
نشست دوم این کنفرانس که صبح روز يكشنبه برگزارشد با حضور جناب شیخ ابو جره عبدالله سلطانی وزیر دولت سابق الجزائر و رییس حرکت مجتمع صلح الجزائر آغاز گردید. سپس جناب دکتر فرید اسکندر الخوتانی مدیر دفتر اتحادیه جهان اسلام در ایتالیا سخنانی ایراد نمودند و مقاله اي با عنوان (جایگاه مراکز رابطه در خارج و نقش آن در معرفی تمدن اسلامی) را ایراد نمود.
سپس جناب دکتر احمد الهادی جاب االله مدیر انستیتوت علوم انسانی در اروپا و عضو مجلس اجرایی انجمن جهانی محققان و روشنفکران مسلمانان، مقاله ای را با عنوان (کنفرانسهای رابطه و سهم آن در فعالیت های اسلامی) ایراد نمود.
همچنان دکتر مصطفی ابراهیم سیریتش مفتی بزرگ جمهوری بوسنی و هرزگوین و عضو مجلس مؤسسان رابطه مقاله ای تحت عنوان (نقش هیئت های رابطه در تقویت روابط انجمنها و نهاد های اسلامی) ایراد نمود.
خبرنگار سنی نیوز در مکه مکرمه مي افزايد: شرکت کنندگان این جلسه در مورد، پیشرفت و تکامل دفاتر و مراکز اسلامی که زیر چتر رابطه فعالیت دارند صحبت نموده فعالیتهای این مراکز را در روشنی اساسنامه اتحادیه جهان اسلام و اهداف و وسایل دست داشته، بمنظور رسیدن به اهداف این مراکز را مورد بحث قرار دادند. در ابتدا هدف اساسی از فعالیت های مراکز رابطه در خارج قادر ساختن مسلمانان در عملی نمودن شعایر ومراسم دینی شان بخصوص اقامه نماز های پنجگانه وجمعه بود، سپس هدف آن حفظ هویت اسلامی در میان غربی ها و مسلمانان مقیم در غرب و مهاجران و دانشجویان مسلمان در خارج گردید، پس از آن اهداف این مراکز توسعه یافته بخاطر حفاظت و دستیابی حقوق مذهبی مسلمانان به عنوان اقلیت ها در جوامع غرب، و تأسیس نهادی های دینی وآموزشی ضروری و تأمین حقوق اجتماعی آنان فعالیت می نمود. و در عصر جهانی شدن و بروز فرهنگ های مختلف، و پیشرفت وسایل ارتباطی، و ارتباط نزدیک میان ملیت های جهان، هدف مراکز رابطه در راه مبارزه با نژاد پرستی و دشمنی علیه مسلمانان، و دفع نمودن هجوم های وسایل ارتباط جمعي غرب علیه اسلام و مسلمانان، توسعه و گسترش یافت.
شرکت کنندگان در این نشست در مورد فعالیت های فرهنگی و رسانه ای رابطه در خارج بوسیله مراکز ودفاتر رابطه صحبت نمودند، از جمله فعالیت های مراکز رابطه در خارج تالیف و چاپ کتب، ارتباط با روزنامه های محلی و مجلات و رادیو وتلفزیون و پیگیری آنچه در رسانه ها علیه اسلام ومسلمانان منتشر می گردد و پاسخ به آن، فعال نمودن مراکز برای معرفی اسلام و بیان نمودن فضل تمدن اسلامی بر جهان، نشر فرهنگ از خود گذشتگی و تسامح و اعتدال و گفتگو میان ادیان و فرهنگ های مختلف، ارتباط با نهاد های محلی و منطقه ای و بین المللی به منظور معرفی دین اسلام، ارتباط با نویسندگان و ناشران و روزنامه نگاران که در مورد اسلام و ایده های آن چه مثبت و یا منفی می نگارند، بمنظور تصحیح تصور درست از اسلام و ایده های آن و پاسخ بر اطلاعات نادرست از اسلام که توسط رسانه های مغرض به انتشار می رسد، توسعه طرح ها و برنامه های مبارزه با تصورات غلط در باره اسلام که در رسانه ها و کتب به نشر می رسد، و درست ساختن کاستی ها و اشتباهات برخی از مسلمانان نادان و توضیح موضع اسلام در مورد آنان.
نشست سوم این کنفرانس توسط شرکت کنند گان با عنوان (اتحادیه جهان اسلام و مسایل اسلامی) برگزار شد که توسط جناب محمد رفیق تارر رییس جمهور سابق پاکستان آغاز گردید، در این نشست جناب شیخ عکرمه صبری رییس مجلس اعلای اسلامی بیت المقدس وعضو شورای عالی مساجد جهان مقاله ای را تحت عنوان (قضیۀ بیت المقدس و فلسطین) ایراد نمود، همچنان آقای دکتر لطفی جافاکیا رییس دانشگاه اسلامی جالا در تایلند وعضو مجلس مؤسسان اتحادیه جهان اسلام مقاله ای را با عنوان( اقلیت های مسلمان در آسیا.... تایلند بطور نمونه) ایراد نمود. سپس دکتر محمد مناظر احس مدیر کل بنیاد اسلامی انگلستان مقاله تحت عنوان (همکاری با اقلیت های اسلامی در غرب) ایراد نمود.
در نشست چهارم این کنفرانس که توسط دبیر کل بانک توسعه اسلامی آقای احمد محمد علی آغاز شد وی مقاله ای باعنوان (اتحادیه جهان اسلام ، جامعه و محیط زیسست) ایراد نمود. در این نشست دبیر کل سازمان توسعه انسانی دکتر عبد الحمید بن عبد الرحمن العبد الجبار مقاله ای تحت عنوان(رابطه و توسعه جامعه ها) ایراد نمود، سپس دکتر شوقی احمد دنیا استاد اقتصاد اسلامی در جمهوری عربی مصر مقاله اي به عنوان (نقش رابطه در توسعه جوامع اسلامی) ایراد نمود. همچنان دکتر مصطفی محمد الزباخ مدیر اکادمی مراکش در رباط، مقاله ای با عنوان (چالش های محیط زیستی تمدن ها و چشم انداز رابطه در مقابله با آن) ایراد نمود.
جناب دکتر عبد الله صالح العبید نشست پنجم این کنفرانس را با مقاله اى تحت عنوان (حال و نگاه به آینده ای بهتر) آغاز نمود. در این نشست جناب دکتر عبدالله عبدالفتاح التطاوی مستشار فرهنگی سفارت جمهوری عربی مصر نیز شرکت نموده بود و مقاله ای زیر عنوان (ابتکار خادم حرمین شریفین برای گفتگو) ایراد نمود.
سپس جناب استاد محمد السماک دبیرکل اجلاس معنوی اسلامی مسیحی در لبنان صحبت نمود و مقاله ای با عنوان (رابطه و گفتگو های تمدن ها) ایراد نمود، سپس دکتر عبدالله الاحسن استاد در دانشگاه بین المللی اسلامی مالیزی مقاله ای زیر عنوان (دعوت اسلامی از راه گفتگو و دیالوگ تمدن ها) ایراد نمود.
قرار است این کنفرانس نشست های بعدی خود را امروز دوشنبه 21/8/1431 در چندین جلسه به ریاست جناب مفتی اعظم عربستان سعودی برگزار نماید.

هیچ نظری موجود نیست: